U18: Döntetlen Georgia ellen a Nagyerdei Stadionban

Sipos Szabolcs és Lénárt Gábor is pályára lépett – utóbbi csapatkapitányként – a korosztályos válogatott csütörtöki mérkőzésén, amely 0-0-s döntetlent hozott. Két nappal korábban Balmazújvároson Fábián Bence képviselte akadémiánkat és a magyar színeket.

Oross Márton szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre a keddi, balmazújvárosi találkozóhoz (0-1) képest, a Nagyerdei Stadionban megrendezett mérkőzésen azoknak a játékosoknak adott lehetőséget kezdőként, akik az első meccsen a cserepadon kezdtek.

Ezúttal is a magyar válogatott lépett fel kezdeményezőbben, már az első percekben kézbe vette az irányítást, és próbálta feltörni a harcosan játszó georgiai védelmet. A mieink ezúttal egy fokkal agresszívebb letámadással próbálkoztak, és ez bevált, hiszen több alkalommal sikerült labdát szereznünk az ellenfél térfelén, de a lehetőségeink sorra kimaradtak. A vendégek ezúttal is inkább a kontrákban bíztak, de kevés veszélyt jelentettek a kapunkra, inkább egy-egy pontrúgásnál kellett figyelnie a védelmünknek.

A fordulás után sem változott a játék képe, a mieink játszottak fölényben, de a vendégek állták a sarat. Egyre durvábbá vált viszont a játék, mindkét oldalon sok volt a szabálytalanság, a játékvezető sárga lapokkal sem tudta megfékezni az indulatokat. A 66. percben a georgiai válogatott csapatkapitányát, Bagrationit második sárga lapja után kiállította a játékvezető, majd a 71. percben Khinazishvili is a kiállítás sorsára jutott. Kettős emberelőnyben nyomasztó fölényben játszott a magyar csapat, kapuja elé szegezte a vendégeket, akik a végén már csak a játék tördelésére törekedtek. A helyzeteink azonban kimaradtak, hosszabbítás pedig a sok játékmegszakítás ellenére sem volt, így 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás.

– Sajnálom, hogy kettős emberelőnyben sem sikerült felőrölni az ellenfelet, a vendégek megszállták a kapujuk előterét, mi pedig nem voltunk kellően hatékonyak a támadóharmadban. Tanulnunk kell ebből a két mérkőzésből, nem elég mezőnyfölényt kialakítani, a helyzeteket be is kell lőnünk, felállt védelem ellen hatékonyabban kell támadnunk a kaput. A nemzetközi mérkőzések tapasztalata segít a fejlődésben, meggyőződésem, hogy ha néhány játékelemben előre tudunk lépni, akkor a gólok sem fognak elmaradni, és szép jövő várhat erre a korosztályra – mondta a mérkőzés 

Magyarország-Georgia 0-0
Magyarország: Mergl Szabolcs – Kaján Norbert, Lénárt Gábor, Tarcson Ákos (Mitring Zsombor, 60.), Bakti Balázs, Gruber Zsombor, Sipos Szabolcs (Kiss Norbert, 74.), Babós Levente, Szijjártó Ármin (Jurek Gábor, 74.), Tóth Rajmund (Artner Dávid, 60.), Dénes Vilmos (Rácz Balázs, 60.)


Georgia: Makatsaria – Gognadze, Pirtakhia, Morchiladze, Bagrationi, Tsukulidze, Khinazishvili, Latsabidze, Datuashvili, Kartvelishvili, Khabuliani

Forrás: MLSZ

Támogatóink