Szeptember 20: A gyermekek világnapja

A gyerekek örültek a látogatásunknak.

A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954 óta szeptember 20-án ünnepeljük. Ezen a napon első sorban a fejlődő országok gyermekeire emlékezünk, az ő támogatásukra, jogaik védelmezésére, de minden gyerek a magáénak érezheti. E napon felhívást is intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.
A gyermekek bántalmazástól és kizsákmányolástól való védelmére irányuló erőfeszítések már a XIX. században kezdődtek. Az I. világháborút követően, a Save the Children nevű – máig is működő – nemzetközi gyermekjogi szervezet külön szabálygyűjteményt dolgozott ki. Ez volt a Gyermekek Chartája, melyet a Népszövetség 1924-ben fogadott el, majd az ENSZ többéves előkészítést követően 1959-ben újabb nyilatkozatot fogadott el a gyermekek jogairól.
A DVSC is támogat, illetve aktívan részt vesz minden humanitárius kezdeményezésben, ezért Zilinyi Zsombor Társadalmi kapcsolatokért felelős vezető és két fiatal labdarúgónk, Bökönyi Adrián, valamint Sustyák Bálint révén szeptember 20-án egy kis aprósággal leptük meg a rászoruló, állami gondozásban élő gyerekeket a Ladik utcai Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központban. A látogatók kisebb előadást tartottak a gyerekeknek, majd ezt követően mindenki megkapta az ajándékokat rejtő kis tasakokat. A gyerekek láthatóan örültek a látogatásnak és a kedveskedésnek.

Támogatóink