Remek második félidő

Pénteken és szombaton is akadt látnivaló a pallagi edzőközpontban, az ember nem győzte kapkodni a fejét. A mérkőzések átfedése miatt, aki nem volt szemfüles, lemaradhatott a lényegről, hiszen sok esetben a második félidő volt a döntő.

Pénteken a Ferencváros debreceni vendégjátéka jelentette a legizgalmasabb tényezőt, hiszen 14-es és U19-es korosztályban is a fővárosiak voltak az ellenfelek. Szűcs János ifjú csapata valóban csak egy hajszálnyira van a szerencse átfordításától, ami egyelőre várat magára. Az eredmény alakulhatott volna fordítva is. A nagyobbak mérkőzése azonban komolyabb izgalmakat hozott. Itt is a vendégek szereztek vezetést, azonban a félidő végén sikerült egyenlíteni, majd a második félidőben már jobban érvényesült Kerekes Zsombor tanítványainak az akarata, szép gólokat szerezve megfordították a mérkőzés állását, és teljesen megérdemelten győztek, ezzel letaszítva a dobogóról a fővárosi zöld-fehéreket (akiket a győriek váltottak ebben a pozícióban).

Szombatra három hazai és két idegenbeli találkozó maradt. Az U16-os gárdánk az Újpestet fogadta, és a kissé döcögős első félidőt követően, a második 45 percben 5 gólt szerezve nem csak megfordították az állást, hanem magabiztossá is tették a győzelmet Nagy Zsolt legényei. Ezzel egy időben kezdődött az U17-esek MTK elleni mérkőzése, itt a találkozó elején esett egy hazai gól, ami elengedőnek bizonyult a három pont itthon tartásához. Végezetül az U15-ösök Vasas elleni rangadója maradt, ahol szintén a második félidőben feljavuló játék volt a döntő, megérdemelt hazai győzelem született.

Idegenben két csapatunk lépett pályára; U12-es és U13-as korosztályunk Kisvárdára látogatott, és jó mérkőzéseket játszva, értékes győzelemmel térhettek haza.

A hétvégi eredmények:
2023. 11. 10. 12:00
U19 | DVSC – Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)
DVSC: Erdélyi – Tercuóza (Butor, 80.), Soroka, Horváth-Gaudi (Takács, 46.), Szakács (Zsolcai, 80.), Török, Mona, Kosztyák, Bökönyi (Kohut, 59.), Perpék (Ludmány, 88.), Sain. Vezetőedző: Kerekes Zsombor.
Gól: Horváth-Gaudi (43.), Kohut (67.), Perpék (72.)
Kerekes Zsombor: Jó képességű ellenfél ellen játszottunk ma. Nagyszerű mérkőzésen, szerintem megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben itt is, ott is voltak nagy helyzetek, de a kapusok nagyszerűen védtek és csak büntetőből lehetett nekik gólt lőni. A második félidőben már sokkal jobban működött a csapatvédekezésünk, a megszerzett labdákból pedig szép támadásokat vezettünk, aminek meg is lett az eredménye. Gratula a játékosoknak és a szakmai stábnak is, mert hétről hétre nagyszerűen dolgozunk együtt a csapat, és ezen belül a játékosok fejlődéséért! Hajrá, LOKI!

2023. 11. 10. 12:00
U14 | DVSC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
DVSC: Téglási (Rizán, 76.) – Szálkai (Grega, 52.), Illés (Kányássy, 76.), Kis V., Mezősi, Hermann, Sándor K. (Szabó K., 76.), Sápi, Bartuska, Bandics (File, 52.), Schwarcz (Szabó Gy., 61.). Vezetőedző: Szűcs János.
Szűcs János:Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a Fradival. Kiegyenlített 1. félidő után, úgy gondolom, hogy a 2. félidő a miénk volt. Volt 5-6 kapura lövésünk, közel 10 szögletünk, 2 ziccerünk. Bátran és jól játszottunk, a védekezésünk jól működött, de egy jól eltalált lövésből megszerezte a győzelmet az ellenfelünk. Hetek óta nincs szerencsénk, reméljük, hamarosan megfordul ez!

2023. 11. 11. 12:00
U17 | DVSC – MTK Budapest 1-0 (1-0)
DVSC: Vykhryshchuk – Kis Gy., Balogh M., Patai (Szabó M., 78.), Lovas, Rácz, Tóth B. (Grassi, 46.), Komlósi, Lénárt, Kristóf P. (Bodnár, 61.), Bernáth (Gajdán, 61.). Vezetőedző: Joó Zsolt.
Gól: Lénárt (15.)
Joó Zsolt: – A 15. percben sikerült megszereznünk a vezetést, de ennek ellenére az első félidő véleményem szerint kiegyenlített játékot hozott. A második félidőben már sokszor jól támadtunk le, amiből sok labdaszerzésünk volt, és ezekből a lehetőségekből le kellett volna zárni a mérkőzést. A létszámelőnyös játékhelyzetekben és a kapu előtt javulnunk kell. Összességében úgy érzem, megérdemelten nyertünk egy nagyon felkészült és jó MTK ellen. Gratulálok a játékosoknak és a stábnak!

2023. 11. 11. 11:00
U16 | DVSC – UTE 5-1 (0-1)
DVSC: Kachovetz – Pelles, Molnár (Sánta, 57.), Bartha, Tóth S. (Bécsi, 85.), Nyikos, Kóka (Kovács, 46.), Veres (Curcin, 75.), Asztalos,. Rónai (Krizsán, 85.), Kiss B. Vezetőedző: Kolozsi Gergő.
Gól: Bartha (62., 64.), Sánta (78.), Nyikos (80.), Kovács (83.)
Kolozsi Gergő: Gratulálunk a játékosoknak, a 2. félidőre lehet építeni!

2023. 11. 11. 13:00
U15 | DVSC – Vasas Kubala Akadémia 3-1 (1-1)
DVSC: Varga N. – Szakál, Törő, Varga Zs., Kiss M., Biró (Tóth N., 76.), Viazovyk, Kovács P. (Kállai, 47.), Serucza, Vincze, Barna (Balogh Á., 67.). Vezetőedző: Nagy Zsolt.
Gól: Viazovyk (26.), Varga Zs. (71.), Balogh Á. (75.)
Nagy Zsolt: – Jó minőséget képviselő Vasas ellen sikerült győznie a csapatnak. Az első félidőben, ahogy a mérkőzés elejétől a végéig, működött és vissza is láttuk azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk a srácokkal. Jó felfogásban, kezdeményezően kezdtük a mérkőzést. Sikerült ellenfelünket a saját térfelén tartani, ami az agresszív játékunknak és tudatosságnak volt köszönhető. A széleken jól tudtunk ellenfelünk mögé kerülni, ami mindig veszélyt jelentett. Az első félidőben, a helyzetek alapján eldönthettük volna a mérkőzést, de a félidő végén elkerülhető gólt kaptunk szögletből. A szünetben megbeszéltük a srácokkal, hogy nincs baj, fel a fejjel és töltsék meg tartalommal a második játékrészt is, és minden rendben lesz. A második félidő negyedéig kiegyenlített volt a játék, de labdabirtoklásban jobbak voltunk ellenfelünknél. Viszont a hátralevő időben már mi domináltunk. Mind taktikai, technikai és mentális értelemben is. Hozzá kell tennem, a hét minden napján a srácok munkát és minőséget tettek az edzésekbe. Gratulálok a csapatnak és a stábnak, valamint további sok sikert kívánok a VASAS csapatának! Hajrá DVSC!

2023. 11. 11. 10:00
U13 | Várda Labdarúgó Akadémia – DVSC 3-4
DVSC: Szilágyi Zs. – Vatai, Kányássy, Mester, Palaga, Nagy B., Szabados Páris, Habi, Balogh T. A. (Szerepi-Nagy, Murgui, Molnár, Balázs P., Czencz, Cziránku). Vezetőedző: Tóth Ádám.
Gól: Balogh T. A. (1.), Szabados Páris (64.), Murgui (67.), Cziránku (73.)
Tóth Ádám: – Egy fordulatos és végig kiélezett mérkőzést játszottunk. A Kisvárda nagyon komoly erőt képviselt a mai nap. Az első két negyed nagyon kiegyenlített volt a helyzetek alapján, amit a Várda használt ki jobban. Az utolsó kettőben már minden tekintetben jobbak voltunk, megítélésem szerint. Az utolsó percig hittek a srácok a mai sikerben. Büszke vagyok minden játékosomra, aki ma pályára lépett!

2023. 11. 11. 12:00
U12 | Várda Labdarúgó Akadémia – DVSC 1-4
DVSC: Szabó G. – Nagy Zs., Tisza, Németh, Zsiga, Nagy Z., Pásztor-Dobi, Vaszilkó, Szilágyi (Hajnal, Réti, Gajdos, Tatár, Takács). Vezetőedző: Madar Csaba.
Gól: Gajdos (30., 44.), Takács (69.), Tisza (71.)
Madar Csaba: – Egy jó színvonalú mérkőzésen, a találkozó nagy részében megvalósultak azok a taktikai célok, amiket a kezdés előtt átbeszéltünk. Ez az összecsapás is rávilágította a gyerekek figyelmét arra, hogy ha magabiztosak és bátran felvállalják önmagukat, akkor jó dolgokra képesek a pályán egyénileg és csapatként is.

Támogatóink