Magyaroktól zengett Szarajevó – sikeres tornát zártak csapataink

Június 20-23 között Boszniában, Szarajevóban szerepelt U10-es, U11-es egy-egy 24 csapatos, míg U14-es gárdánk 18 csapatos nemzetközi tornán. A DVSC szerb, horvát és bosnyák csapatok között egyedüli magyar csapatként vett részt, és nem eredménytelenül.

U10-es csapatunk győzelemmel kezdett, a folytatás azonban már döcögősebbre sikerült, így számukra csak három találkozó jutott a tornán.

A DVSC mérkőzései:
SF La Paz – DVSC 0-8
SF Tempo Ilijas – DVSC 1-1
AF Sparta – DVSC 1-0

A csapat a harmadik helyen végzett a csoportjában, így nem jutott tovább.

Buka Bence U10-es edző:Négynapos Szarajevói tornan vettunk reszt. A kimerítő utazást és az extra körülményeket jól birták a srácok. Fegyelmezett, jó hangulat uralkodott a pályán belül és azon kívül is. A mérkőzéseken a saját játékunkat probáltuk játszani, de a fizikálitás jobban dominált a meccseken, amihez nehezen tudtunk alkalmazkodni. Több nemzetközi tapasztalatra lenne szükség, hogy a csapat ezen a téren is fejlődni tudjon, és az ilyen csapatok ellen is erdeményesek legyünk. Minden játékosunknak gratulálni szeretnénk a teljesitményhez és a hozzáálláshoz!

U11-ben szintén győzelemmel kezdett a csapat és a folytatás is jól sikerült. Mezei Norbert csapata meg sem állt a döntőig. Végig magabiztosan és eredményesen játszottak a gyerekek, 100%-osan hozták a tornát.

A DVSC mérkőzései:
Csoportmérkőzések
DVSC – FK Radnik 1-0
DVSC – FA Academica 2-1
DVSC – SN Winner 7-1

A csoportot az első helyen zárta a csapat, majd következhetett a kieséses szakasz.

Nyolcaddöntő
DVSC – AF Sparta Crni 10-0

Negyeddöntő
DVSC – AF Sparta Zlatni 2-1

Elődöntő
DVSC – FK Dobrinja 2-1

DŐNTŐ
DVSC – FK Unis Crveni 3-1

A jóból soha nem elég, azaz a torna gólkirálya is piros mezben virított: Szilágyi Bence, a DVSC ifjú tehetsége nyerte el ezt a megtisztelő címet!

Mezei Norbert U11-es edző: Nagyon hosszú és fárasztó utazás után érkeztünk meg a helyszínre. Az első két napon a csoportmérkőzéseket bonyolították le, ahol minden ellenfelünket magabiztosan győztünk le, így csoportelsőként jutottunk tovább. Harmadik nap kezdődött az egyenes kieséses szakasz, ahol szintén minden mérkőzésen után győztesen jöttünk le a pályáról, ami pedig tornagyőzelmet eredményezett. Az egyre erősebb ellenfeleken túl az óriási hőséggel is meg kellett küzdeni, de a gyerekek remekül vették az akadályokat, és végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottak. Mindig jó idegen futball kultúrával találkozni, érdekes, hogy ők hogyan közelítik meg a labdarúgást. Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, szép zárása volt ennek a szezonnak! Szeretném megköszönni a szülők segítségét is, nagyon nagy élmény volt.

U14-ben a csoportot könnyedén nyerte Szűcs János alakulata, majd a nyolcaddöntőt is magabiztosan hozta a csapat. Az elődöntőre nagyon sokat várt a csapat, nem tudtak a hotelbe visszamenni, három órát töltöttek a pálya mellett a hatalmas hőségben, és talán itt jött ki a 15 órás utazás fáradtsága is. Így, még ha minimális különbséggel is, de vereséget szenvedett a csapat, ami a bronzmeccset jelentette. Itt ismét magára talált a gárda és fölényes győzelmet aratott.

A DVSC mérkőzései:
A csoportmérkőzések:
DVSC – FK Mladost 3-0
DVSC – FK Unis 4-0
DVSC – AF Sparta 5-1

Nyolcaddöntő
DVSC – FK Jedinstvo Tutin 4-0

Elődöntő
DVSC-Podgorica 1-2

3. helyért
DVSC – FK Baton 2-0

Bányai Samu, a DVSC tehetsége lett a torna legjobb kapusa, a korosztályt végül az az AF Sparta nyerte, akiket 5-1-re vertünk a csoportban.

Szűcs János U14-es edző: Egy teljesen más felfogásban játszó csapatokkal találkoztunk, mint amit mi próbálunk játszani, vagy amit itthon megszoktunk. Rengeteg ívelés, célfutball, sok párharc. Az egész tornán 1 mérkőzés kivételével nagy fölényben tudtunk futballozni, sok helyzetet alakítottunk ki, sok gólt is szereztünk és keveset kaptunk.
Meg tudtuk nézni Szarajevó belvárosát is, ami egy igazán szép, érdekes élmény volt számunkra. Hosszú és kimerítő túra volt, az oda és vissza út is, de új tapasztalatokat szereztünk.

Támogatóink