Kicsik és nagyok is készülnek a tavaszi rajtra

Alig két hete kezdődött el a tavaszi felkészülés, máris több mérkőzés, illetve torna színesítette a programot. Az elmúlt hétvégén szinte minden korosztályban volt megmérettetés, egyedül U14-es csapatunk nem lépett pályára hiányzók miatt.


Diósgyőrben szerepelt U8-as és U9-es csapatunk a Legendák Kupája elnevezésű tornán, amelyen szombaton a Lukács Lénárd trenírozta DVSC U9 a Nyíregyháza, Gödöllő, Kassa trió ellen villanthatta meg tudását, vasárnap pedig Rácsai Lajos U8-as srácai léptek pályára a Kassa, Gödöllő és FTC hasonló korú csapatai ellen.

Lukács Lénárd U9 edző: – A 2023-as évet és a felkészülést egyből egy színvonalas és igen erős csapatokból álló tornával kezdtük Diósgyőrben!
Ez egy nagyon jó lehetőség volt ,hogy gyerekek ismét felvegyék a ritmust! Látszódott is meccseken, hogy igazán neves ellenfelekkel játszottunk, hiszen minden meccsen nüanszok döntöttek a meccs kimenetelét illetően. És még egy izgalmas büntetőpárbajt is átélhettek a gyerekek! Természetesen ezen a napon is sok tapasztalatot gyűjtöttünk, megbeszéltük a meccseket, esetleges hibákat és utána jó szájízzel indultunk haza! A legfontosabb az volt nekünk, hogy élvezték a tornát és fociztak egy jót!

Rácsai Lajos U8 edző: – Rendkívül színvonalas tornán vettünk részt vasárnap a diósgyőri akadémián, ahol jó iramú mérkőzéseket játszottunk a fővárosi és külföldi ellenfelekkel. A gyerekek játékára kicsit rányomta a bélyegét a túlzott izgalom, azonban idővel megnyugodott a csapat és időnként tetszetős játékkal rukkoltunk elő. Bár technikailag sok kisebb hibát vétettünk taktikailag fegyelmezetten védekeztünk, aminek köszönhetően sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén és ritkán sikerült mögénk kerülni. Mivel ez volt a korosztály első komolyabb megmérettetése így összességében elégedettek lehetünk és büszke vagyok minden egyes játékosomra!

Az U16-os és U17-es csapatunk Nyíregyházán vendégszerepelt az alábbi eredményekkel:
Nyíregyháza Spartacus U19-DVSC U17 2-2
Szabó Balázs:Lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket ami döntetlennel záródott. Az első félidei játékunk elfogadható volt, kiegyenlített erők küzdelmét hozta. Két szép kontra végén kétgólos előnyre tettünk szert. A második játékrészben a hazai csapat dominált és kevesebbet tudtuk birtokolni a labdát. Ez azt eredményezte, hogy ellenfelünk kiegyenlített.
Felkészülésünk rendben zajlik, az erőgyűjtésen van a fő hangsúly.

Nyíregyháza Spartacus U17-DVSC U16 0-1
Joó Zsolt: – A szezon első meccse volt a két évvel idősebb nyíregyházi csapat ellen. Ahhoz képest jól játszottunk, sok pozitív dolgot láttam a srácoknál, de még nagyon az elején járunk. Sok munka vár még ránk.

Hazai pályán lépett pályára az U19-es csapatunk, Kerekes Zsombor tanítványai a nyírségi Megye I-es Mátészalka ellen játszottak 1-1-es döntetlent.
Kerekes Zsombor: – Egy felnőt csapattal játszottunk ma, mert szerintem ilyen meccseken többet tudnak fejlődni a játékosaink. A felkészülés elején vagyunk, a fiúk sokat dolgoznak a heti edzésmunkában és ez egy picit látszódott is rajtuk. Sok technikai hibával játszottunk és sajnos a párharcoknál is sokszor lemaradtunk egy ütemmel, de minden mérkőzésből tanulunk, és ez is egyike volt ennek!

Szintén Pallagon szerepelt U15-ös gárdánk, amely a DEAC U16-ot látta vendégül.
Ez a találkozó 4-2-es hazai sikert hozott.
Kolozsi Gergő: – A felkészülési időszakban is a játékosok és a csapat fejlesztésén van a fő hangsúly! A közeg és az akadémia adta lehetőségek ennek maradéktalanul megfelelnek, minden adott a minőségi munka elvégzésére! Elégedettek vagyunk a játékosok hozzáállásával, akik azért dolgoznak minden nap, hogy egyszer a felnőtt csapatban bemutatkozhassanak!

U12-es és U13-as korosztályunk Miskolcon szerepelt egy tornán a DVTK és a Várda LA ellen. Tóth Ádám U12-es csapata az alábbi eredményeket érte el: DVTK-DVSC U12 1-1 és DVSC U12-Várda LA 3-0
Tóth Ádám: – Idei első két mérkőzésünkön vagyunk túl egy mini torna keretein belül. Az eredmények nem minden esetben tükrözik a mutatott játékunkat, sok volt a pontatlanság, és nem igazán találtuk a játékunkat. Voltak jobb periódusaink, amikor jobban játszottunk, de összességében nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével.

U13-as csapatunk pedig a következő eredményekkel zárta a napot:
DVTK-DVSC U13 2-1 és DVSC U13-Várda LA 2-0
Madar Csaba: Első nagypályás mérkőzéseink voltak, szerettük volna látni, hogy miként alkalmazkodnak a gyerekek a megváltozott pálya, kapu és létszám méretekhez. Voltak jó és rossz benyomásaink, de minden javítható, fejleszthető.

Támogatóink