Három játékosunk is bemutatkozott az U15-ös válogatottban

A magyar U15-ös válogatott szeptember 12-17. között Boszniában játszott felkészülési mérkőzéseket. A négycsapatos torna találkozóit – amelyen a házigazda Bosznia-Hercegovina, Andorra, Lengyelország és Magyarország szerepelt – az FK Sarajevo edzőközpontjában és a szomszédos Kakanj város melletti doboji stadionban játszották. A mieink első mérkőzése a házigazdák ellen zajlott, majd a lengyel és az andorrai csapat várt a magyar válogatottra.

Fotók: mlsz.hu

„U15-ös csapatunk az augusztusi kiválasztó edzőtábor után első nemzetközi mérkőzéseit játszotta, egy boszniai UEFA-tornán ismerkedtek meg a válogatottsággal és a nemzetközi szint elvárásaival.

Az első mérkőzés jól sikerült, 2-0-ra legyőztük a bosnyákokat, a második találkozón azonban nem volt esélyünk a fizikálisan jóval erősebb lengyelek ellen (0-4). A harmadik játéknapon Andorra volt az ellenfél, a kétszer 40 perces összecsapás nem hozott gólt, döntetlennel ért véget a találkozó. Miután a meccs utáni büntetőpárbajt az andorraiak nyerték, a magyar csapat 4 ponttal zárta a viadalt, a hibátlan lengyelek mögött a második helyen.” – írta az mlsz.hu a torna után.

A bemutatkozás tehát jól sikerült a győzelemnek köszönhetően, de a folytatás sem volt kevésbe eseménytelen, ugyanis két nappal később Lengyelország ellen, majd szombaton Andorra ellen is remekül helyt álltak a magyar fiatalok.

Akadémiánk számára a torna különösen érdekes része volt, hogy három játékosunk is tagja volt az U15-ös válogatottnak. Név szerint Balogh T. Márk kapus, valamint Tóth Sándor és Di Mundo Antonio Zsolt mezőnyjátékosok.

A torna magyar eredményei:

2022. 09. 12.
Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Balogh T. Márk – Gulyás Kristóf, Rankó Viktor (Kőfalvi Hunor, 70.), Hecler Botond, Csóka Gergely (Prettenhoffer Márton, 70.), Tóth Sándor (Zoltai Levente, 54.), Di Mundo Antonio Zsolt (Pfajfer István, 63.), Bősze Levente (Gecse Kristóf, 70.), Magyarics Erik (Sass Bálint, 63.), Galambos János (Méhes Kristóf, 54.), Mándity Márkó (Nyers Ádám, 41.)
Gól: Galambos 35., Bősze 47.

2022. 09. 14.
Lengyelország-Magyarország 4-0 (2-0)
Magyarország: Esery Desmond – Kőfalvi Hunor, Hecler Botond, Prettenhoffer Márton (Csóka Gergely, 78.), Rankó Viktor (Gulyás Kristóf, 78.) – Pfajer István (Bősze Levente, 41.), Zoltai Levente (Tóth Sándor, 51.), Nyers Ádám (Galambos János, 51.) – Gecse Nimród (Mándity Márkó, 51.), Méhes Kristóf (Di Mundo Antonio Zsolt, 41.), Sass Bálint (Magyarics Erik, 51.)

2022. 09. 17.
Andorra-Magyarország 0-0 4-3 bu.
Magyarország: Balogh T. Márk (Esery Desmond, 41.) – Gulyás Kristóf, Prettemberger Márton (Hecler Botond, 56.), Csóka Gergely, Kőfalvi Hunor (Rankó Viktor, 66.) – Di Munod Antonio Zsolt (Gecse Nimród, 41.), Tóth Sándor (Zoltai Levente, 41.), Nyers Ádám (Mándity Márkó, 41.) – Bősze Levente (Pfajfer István, 41.), Galambos János (Méhes Kristóf, 41.), Magyarics Erik (Sass Bálint, 41.)

Hazaérkezésük után letámadtuk a srácokat, hogy számoljanak be az élményeikről. Az alábbi videóban Balogh T. Márk és Di Mundo Antonio Zsolt, valamint edzőjük, Kolozsi Gergő is készségesen tettek eleget erre a kérésre. A harmadik ifjú titán, Tóth Sándor betegség miatt nem tudott a kamera elé állni.

!!! A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG !!!

Támogatóink