Derekasan helytálltak Horvátországban

Nyolcadik ízben került megrendezésre az Umag Trophy elnevezésű torna március 24-26. között a horvátországi Umagban. A tornán a DVSC Labdarúgó Akadémia U12-es és U13-as csapata is részt vett.

A csapatok 5, illetve 6 fős csoportokba voltak sorsolva, a mieinket képviselő U12-esek az ASD AC Montignoso, NK Bravo, NK Roltek és NK Tabor Sezana Empel csapataival mérkőztek, míg az U13-as csapat az FC Köniz, NK Radomlje, NK Dekani, ND Slovan és NK Krka csapataival.

Az első nap az ismerkedésé volt, illetve a nyitóünnepséggel kápráztatták el a résztvevőket, majd másnap kezdődtek a küzdelmek.

Tóth Ádámék pénteken két találkozót játszottak, az elsőn minimális vereséget szenvedtek az ASD AC Montignoso ellen (0-1), a másodikat azonban 3-0 arányban nyerték az NK Tabor Sezana Empel ellen, így a harmadik helyen várhatták a szombati folytatást az ötfős csoportjukban. Szombaton még két találkozó várt a csapatra (DVSC-NK Bravo 0-0, NK Roltek Dob-DVSC 0-3), melyek után az is eldőlt, hogy második helyen zártak és jogot szereztek a folytatásra. A nyolcaddöntőben az FC Koper volt az ellenfél és sajnos a szlovén gyerekek jobbnak bizonyultak (0-3). Vasárnap a 9-13. hely valamelyikéért folytathatták a mieink a küzdelmet, ahol elsőnek az MTK várt a srácokra. A másnapi helyosztó nem indult jól, az MTK minimális különbséggel, de jobbnak bizonyult a mieinknél, akik a 13. helyen zártak. A tornát az AC Milan nyerte az Olimpija Ljubjana és az NK Triglav Kranj előtt.

Madar Csaba és U13-as fiai a pénteki kezdésként az FC Könizt múlták felül 4-0-ra, majd egy gólnélküli döntetlen következett az NK Krka ellen, zárásként pedig az ND Slovant győzték le 3-0-ra, így a hatfős csoportjuk élén tértek pihenőre. Másnap két döntetlen (DVSC-NK Radomlje 0-0, NK Dekani-DVSC 0-0) is elegendő volt a csoportgyőzelemhez, amely azt jelentette, hogy következhetett a felsőház. A nyolcaddöntőben a szlovén főváros csapata várt a mieinkre, akik ezt az akadályt is vették (DVSC-NK Olimpia Ljubjana 1-0 (1-0). A győzelem azt jelentette, hogy a legjobb nyolc között egy igazi csemege vár Madar Csabáékra, ugyanis a Rossoneri lesz az ellenfél. Külön érdekesség, hogy eddig még egyszer sem rezdült csapatunk hálója. Vasárnap az AC Milan már nagyobb falatnak bizonyult, a fekete-pirosak 2-0-ra nyertek és jutottak az elődöntőbe, a mieink pedig a másik ág vesztesével, azaz a Crvena Zvezdával játszhattak az 5-7. hely valamelyikéért. Végül a patinás zvezdai piros-fehérek büntetőkkel bizonyultak jobbnak, így a mieink a 7. helyen zártak. A tornát itt is az AC Milan nyerte, megelőzve az Arsenal és az NS Mura csapatait.

Képek Rizán Zsolttól:

Támogatóink