Debreceni siker a Viadalon

Hagyományteremtő jelleggel indult tavaly télen az Akadémiák Viadala elnevezésű teremtorna, amely múlt pénteken immár második ízben került lebonyolításra.

A rendezvényen 12, a torna nevéből adódóan akadémia kapcsolódással rendelkező, nagyrészt az országban működő kiemelt akadémiák és további sportegyesületek szakembereiből, edzőiből verbuvált csapatok – köztük a DVSC Labdarúgó Akadémia – léptek pályára. Csapatunk az igen erős mezőnyben is kiemelkedően teljesített, hiszen mindössze egy döntetlen mellett 7 győzelmet aratva menetelt a győzelemig.

A csoportküzdelmek során a DVSC LA-t csak a Honvédelmi Minisztérium (1-1) csapata tudta megszorongatni, a többiek – ETO FC (1-0), Várda LA (3-2), DVTK (3-2) és Régiós Válogatott (3-1) – mind kikaptak a piros-fehérektől. Ezt követően a csoportot megnyerő csapatunkra a negyeddöntőben az Illés Akadémia várt, de a vasi gárda sem bírt fogást találni (3-1), így következhetett az elődöntő az MTK ellen, amely még könnyebbnek bizonyult (5-1), mint az előző mérkőzés. A sok gólt hozó bronzmérkőzésen az MTK végül büntetőkkel bizonyult jobbnak az FTC ellen. A döntőben a Ferencvárost legyőző MLSZ vegyes csapata ellen lépett pályára edzői gárdánk, és egy klasszikus döntőzést követően a mieink örülhettek a végén a győzelemnek (2-0).

Támogatóink