Versenyben a dobogóért

Győzelem a Ferencváros ellen, és további több jó teljesítmény a hétvége mérlege.

MLSZ Országos U19 „B” Csoport 11. forduló

U19-es csapatunk a DVTK-t fogadta szombaton Pallagon, ahol ezúttal 2-1-es vendég siker született. Akárcsak a felek legutóbbi mérkőzésén márciusban (1-1), most is a hosszabbításban jutott büntetőhöz a Diósgyőr, annyi különbséggel, hogy az értékesített tizenegyes most győzelmet ért a számukra. A vezetést a DVTK szerezte meg a találkozó 5. percében. Az első félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült, de a 32. percben Jánovszki László révén kiegyenlítettek Sándor Csaba tanítványai. A fordulást után több nagy helyzetet is kidolgoztak a mieink. A rendes játékidő utolsó perceiben Marozsán Dominik előtt adódott nagy lehetőség, fejesét azonban hárította a diósgyőri kapus. A hosszabbításban a DVTK is próbálkozott, és végül sikerült kiharcolnia egy büntetőt, amelyet be is rúgtak a vendégek.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt U19-es korosztályunk az országos B csoport ötödik helyén áll.

DVSC-DVTK 1-2 (1-1)

DVSC: Lisztes – Tóth B. – Lipcsei (Marozsán 22.), Györgye, Kovács M. E. – Horváth-Gaudi, Karmacsi (Nagy R. 76.) – Sustyák, Jánovszki, Pinczés – Pelles (Vaskó 65.)
Vezetőedző: Sándor Csaba
Gólszerző:
Jánovszki László (32.)

Sándor Csaba: – Rosszul kezdtük a meccset, az ellenfél nagyon hamar megszerezte a vezetést. Az első félidőben rengeteg technikai hibát csináltunk, nem tudtuk hátulról felépíteni a támadásokat, és a középpályán is voltak problémák. Jánovszki Laci egyéni alakítása után sikerült egyenlítenünk. A második féidőben már sokkal több lehetőségünk volt, jól védekeztünk, és sok kontratámadást vezettünk. Több gólt is rúghattunk volna, sajnos nem sikerült, ezzel szemben a Diósgyőr – akárcsak az előző egymás elleni mérkőzésen – most is a 93. percben rúghatott büntetőt. Bár voltak problémáink a mérkőzésen, és érzésem szerint a mai meccset minimum ikszre lehetett volna hozni, az összkép pozitív. Volt jó játékosteljesítmény, és sok lehetőségünk a gólszerzésre. Ezeknél jobban kell koncentrálni, és akkor előrébb léphetnek a játékosok a fejlődésben, ez a legfontosabb.


MLSZ Országos U17 „A” Csoport 10. forduló

A DVSC U17 a Ferencvárossal játszott rangadót szombaton. Joó Zsolt együttese 2-1-es győzelemmel vágott vissza a márciusi – szintén 2-1-es – vereségért a zöld-fehéreknek. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sok párharc jellemezte a találkozót, mindkét csapat bátran játszott előre, és próbált veszélyeztetni. A vezetést alig negyedóra elteltével Karakas István szerezte meg a mieinknek egy mélységi beindulást követően. A második játékrészben is inkább akadémistáink domináltak, ám az FTC mégis egyenlíteni tudott a 67. percben. A hajrában azonban már csak egy debreceni gól esett, Bökönyi Martin érkezett jól egy szélről beadott labdára, ezzel eldöntve a mérőzést.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt U17-es korosztályunk a tabella negyedik helyén áll, így továbbra is reális eséllyel pályázik a dobogóra.

DVSC-Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)

DVSC: Erdélyi – Harsányi, Arany (Török 60.), Kosztyák, Takács, Karakas (Zsolczai 73.), Cibla, Butor (Jaczkó 93.), Doktor, Szabó M. (Hornyák 60.), Bökönyi
Vezetőedző: Joó Zsolt
Gólszerzők: Karakas (14.), Bökönyi (83.)

Joó Zsolt: – Egy nagyon jó Fradi látogatott hozzánk. Fizikális, párharcokban gazdag meccs volt a mai. Több helyzetünk volt az első félidőben, ebből egyet sikerült is kihasználni. A szünet után úgy gondolom, hogy kicsit még jobban feljavult a játékunk, további lehetőségeink voltak, de talán kicsit váratlanul mégis egyenlített a Fradi. Ez azonban nem fogta meg a csapatot, hanem ment előre, ez nagyon nagy pozitívum, és a győztes gólt is sikerült megszerezni. Egy hét alatt ez volt a harmadik meccsünk, le a kalappal a srácok előtt, nagyon nagy munkát tettek bele a mérkőzésbe, maximális figyelemmel és fegyelemmel játszottak.


MLSZ Országos U14 Kiemelt csoport 24. forduló

U14-eseink is a DVTK-val játszottak hazai pályán. A Kolozsi-csapat tovább folytatta jó szériáját a keleti rivális ellen, ezúttal 1-0-ra győztek a debreceni fiatalok Sánta Milán 49. percben szerzett góljával. A mérkőzést Kolozsi Gergő vezetőedző így értékelte:

– Az első és második félidő első 20 percében is azokat a dolgokat láttuk vissza a játékosoktól, amiket hétről hétre gyakorolunk, az ezekben a periódusokban nyújtott játékkal elégedett voltam. Utána viszont mindkét félidőben kapkodóvá vált a játékunk, és az ellenfél is fölénk tudott kerekedni. Ebből is lehet tanulni, a gyerekek is érezték, hogy mi nem volt rendben. Eredményben végül egy góllal jobbnak bizonyultunk a Diósgyőrnél, úgy gondolom, hogy összességében ez reális. A hibákból tanulunk, a pozitív dolgokat elraktározzuk magunkban, és megyünk tovább.

A 27 fordulós bajnokságban továbbra is dobogós helyen állnak növendékeink.

Országos U14 Kiemelt csoport

DVSC-DVTK 1-0 (0-0)

DVSC: Csontos – Krizsán, Kiss B., Bartha, Nyikos (Rónai a félidőben), Kovács (Bécsi 62.), Tóth S., Asztalos (Nagy Z. a félidőben), Di Mundo, Pál, Sánta (Szalóki 81.)
Vezetőedző: Kolozsi Gergő
Gólszerző: Sánta (49.)


MLSZ Országos U13 Észak-Kelet 23. forduló

U13-as korosztályunk egy izgalmas végjátékot hozó mérkőzésen játszott 4-4-es döntetlent a Diósgyőrrel. A mieink már 3-0-ra is vezettek Urbán Roland és Kiss Máté góljaival, ezt követően viszont sorozatban négyszer voltak eredményesek a vendégek. Az utolsó 20 percben Varga Zsolt egyenlített, de hiába adódott több nagy helyzet is Fikker Ferenc tanítványai előtt, a győztes gólt végül nem sikerült megszerezni.

DVSC-DVTK 4-4

DVSC: Mészáros – Tóth, Szakál, Urbán, Pardi, Sápi, Törő, Barna, Varga
Cserék: Balogh, Kiss M., Hermann, Seruczam Sándor
Vezetőedző: Fikker Ferenc
Gólszerzők: Urbán (15.), Kiss M. (29., 30.), Varga (68.)


MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 23. forduló

Szintén a Diósgyőr volt az ellenfele U12-es csapatunknak. A Madar Csaba által irányított korosztályunk a labdát sokat birtokolva, magabiztosan múlta felül 3-0-ra a vendégeket Szabó Krisztián, Szálkai Ákos és Kis Vilmost találataival.

DVSC-DVTK 3-0

DVSC: Rizán – Grega, Szálkai, Szabó K., Kis V., Mezősi, Zékány, File, Tóth M.
Cserék: Téglási, Nagy B., Illés, Molnár
Vezetőedző: Madar Csaba
Gólszerzők: Szabó K. (50.), Szálkai (62.), Kis V. (63.)


Támogatóink