Véget ért a szezon

Szombaton a DVSC U17 zárta az idényt.

MLSZ Országos U17 „A” Csoport 14. forduló

Szezonbeli utolsó mérkőzésüket játszották a DVSC U17-esei, igaz a Vasas elleni hazai találkozón hét 2006-os akadémistánk is a kezdő csapatban kapott helyett. Az első játékrészben többnyire a vendégek kezdeményeztek, de gól nem született. A szünet után feljavult a mieink játéka, a 67. percben viszont a Vasas szerezte meg a vezetést. A hajrában Butor Levente góljával egyenlítettek akadémistáink, az utolsó percben azonban ismét betaláltak a piros-kékek, így 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

A DVSC U17 a tavaszi szezonban öt győzelem mellett három döntetlent játszott (az MTK elleni elmaradt mérkőzést az MLSZ 0-0-val írta jóvá), hat alkalommal pedig kikapott. Ezzel a teljesítménnyel a tabella hatodik helyén zártak Joó Zsolt tanítványai, akik közül nyolcan az kis Lokival, vagyis az NB III-as csapattal kezdik meg a nyári felkészülést.

DVSC-Vasas Kubala Akadémia 1-2 (0-0)

DVSC: Engedi – Török, Harsányi (Kiss H 75.), Balogh M., Zsolczai, Szabó M., Szakács (Forgó a félidőben), Jaczkó (Mikuljuk 67.), Vaskó, Butor, Hornyák
Vezetőedző: Joó Zsolt
Gólszerző: Butor (86.)

Joó Zsolt: Az első félidőben a Vasas fölénk tudott kerekedni, nem találtuk a játék ritmusát nem birtokoltuk annyit a labdát, amennyit szerettük volna, ennek ellenére nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A második félidőre már tudtunk javulni, kiegyenlítettebb volt a játék, de az ellenfelünk jobban használta ki a helyzeteit, így azt gondolom megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – talán a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Ugyanakkor gratulálok a csapatomnak, és le a kalappal az U16-os játékosok előtt.

A U17-es korosztályunk vezetőedzője a mögöttünk álló szezont is értékelte.

– Összességében meg vagyok a játékosok munkájával elégedve. Azokat az elveinket, amiket egész évben gyakoroltunk és kértünk tőluk, a mérkőzések nagy részében meg tudták valósítani. Úgy érzem a csapat hétről hétre fejlődött. Természetesen voltak hullámvölgyeink, de azt gondolom az összkép rendben van, akár egyénileg, akár csapatszinten tudtunk előre lépni. Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy nyolc játékos is az NB III-ban kezdi meg a felkészülést ilyen fiatalon, ez egy jó visszaigazolása annak, hogy a srácok jól dolgoztak és fejlődtek.


Támogatóink