U17: Fordítás a Puskás ellen

Akadémistáink remek második félidei játékkal 3-2-re győzték le a listavezetőt.

MLSZ Országos U17 „A” Csoport 12. forduló

U17-eseink a szombati Győr elleni siker után szerdán, hétközi bajnokin léptek pályára a Puskás Akadémia ellen Pallagon. A tabellát vezető felcsúti együttes esélyeshez híven lendületesen kezdte a mérkőzést, a 13. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek. Az első félidőben inkább a Puskás irányította a játékot, a szünetig újabb gól nem esett. A folytatásban több helyen is változtatott Joó Zsolt vezetőedző, a felfrissült csapat pedig a fordulást követően játékminőségbeli javulást mutatott. Kosztyák Sándor rögtön a második féidő első percében kiegyenlített, majd Doktor Zsolt révén a vezetést is átvették a mieink. A 82. percben a 15 éves Butor Levente góljával megszületett a harmadik debreceni gól is, amelyre csak egy érkezett válaszul a vendégektől a hajrában. Így akadémistáink 3-2-re megnyerték a hétközi rangadót.

DVSC-Puskás Akadémia FC 3-2 (0-1)

DVSC: Csapó – Vaskó (Butor a félidőben), Kosztyák, Horváth-Gaudi (Takács a félidőben), Bökönyi (Szakács 66.), Karakas (Mikuljuk 86.), Zsolczai (Arany a félidőben), Harsányi, Cibla, Doktor, Szabó M.
Vezetőedző: Joó Zsolt
Gólszerzők: Kosztyák (46.), Doktor (64.), Butor (82.)

Joó Zsolt: – Egy nagyon jól felkészített Puskás Akadémia volt az ellenfelünk. Az első félidőben nem is tudtunk igazán kibontakozni, a Puskás ránk erőltette az akaratát. Sokszor direktben játszottunk, nem voltunk elég türelmesek a játék felépítéséhez, hátrányba is kerültünk. A szünetben átbeszéltük a srácokkal, hogy mit kéne változtatni. A második félidőben teljesen megváltozott a játék képe, jók voltak az átmeneteink, dinamikusak voltunk támadásban, több helyzetet is kialakítottunk, és sikerült gólokat szereznünk. Igaz, a Puskásnak is voltak lehetőségei, de úgy gondolom megérdemelten nyertünk. Jól teljesítettek a 2006-os fiúk is, gratulálok az egész csapatnak, valamint Batai Tamásnak, aki ma kezdőként lépett pályára az NB III-ban.


Támogatóink