SAJÁT NEVELÉS: TOP 6-BAN EURÓPÁBAN A DVSC

Ismét megvizsgálta a saját nevelésű játékosoknak jutó játékpercek arányát a CIES, azaz a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja.

27 (!) európai bajnokságra vonatkozóan azt tanulmányozták, hogy a mostani idényben – január 16-ig – az egyes csapatoknál hány saját nevelésű játékos lépett pályára, és ők a játékpercek hány százalékát tették ki. A CIES megjegyzi, azokat a labdarúgókat vették figyelembe, akik 15 és 21 éves koruk között legalább három évet az adott csapatnál töltöttek.

A tudományos lista alapján a saját nevelésű játékosoknak jutó játékpercek arányában az Athletic Bilbao vezet a topligás csapatok közt, a 27 vizsgált liga legjobb csapata ebben a tekintetben a szlovák MSK Zilina. Az NB I-ben toronymagasan a DVSC a legjobb 49.8 százalékkal, ezzel a több mint 400 klub közül 6. legjobb európai csapat!

Magyarországon a csaknem 50 százalékos Loki mögött a második helyezett az Újpest – 23,3 százalékkal…

A kimutatás szerint a Ferencvárosnál és Mezőkövesden egyetlen perc sem jutott a kritériumoknak megfelelő futballistának, de szintén egy százalék alatti mutató jött ki a Mol Fehérvár FC esetében is. Ami a keretekben szereplő saját nevelések számát illeti, 11 játékossal szintén a DVSC vezet Magyarországon.

Támogatóink