Nemzetközi sikerek és tapasztalatok Olaszországban

A második és harmadik helyezések mellett élményekkel és értékes tapasztalatokkal térnek haza fiatal labdarúgóink.

Lazio Kupa

A legközelebb U15-ös csapatunk állt az aranyéremhez. Garamvölgyi Péter által irányított korosztályunk csoportjából továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol 2-1-re múlta felül a Latina Calcio együttesét. Következhetett a Rappresentativa Lega Pro elleni elődöntő, amely meccs nagy izgalmakat tartogatott. A vezetést az olaszok szerezték meg, de Lovas Bertold révén egyenlítettek a mieink, a rendes játékidő így 1-1-gyel ért véget. A tizenegyespárbajban nem remeget meg akadémistáink lába, valamint Lipóczi Benedek is többször hárítani tudott, így a DVSC jutott a döntőbe. A fináléban magyar rangadót rendeztek, hiszen a Ferencváros várt a mieinkre. A szintén tizenegyespárbajba torkolló döntőt végül a zöld-fehérek nyerték, ezzel akadémiánk U15-ös csapata a második helyen végzett a 2022-es Lazio Kupában.

A korosztály vezetőedzője, Garamvölgyi Péter így értékelt:

– Ismét sikerült belekóstolnunk a nemzetközi labdarúgásba, és ismét sikerült felnőnünk a feladathoz. Minden játékosnak gratulálni tudok, és biztos vagyok benne, hogy egyénileg és csapatszinten is többek lettünk a nemzetközi megmerettetésnek, tapasztalatszerzésnek köszönhetően.

A torna másik résztvevője, U13-as csapatunk szintén szépen szerepelt. Fikker Ferenc növendékei a negyeddöntőben 5-0-ra győztek a SC Di Roberto ellen, így ők is bejutottak a legjobb négy közé. Hajszál híján a döntőbe jutás is sikerült, ám a Villalbával vívott párharcból büntetőket követően az olaszok kerültek ki győztesen.


Gallini-kupa

Néhányszáz kilométerre Rómától, a Velencéhez közeli Pordenonéban is termett babér a fiatal debreceni labdarúgóknak. Mint arról beszámoltunk, vasárnap U14-eseink bejutottak a legjobb négy közé. A Bologna FC következett az elődöntőben, amelyet szoros meccsen 1-0-ra az olasz csapat nyert. Kolozsi Gergő edző így értékelte az olasz túrát és a harmadik helyezést:

– Jól szervezett tornán vettünk részt, amelyen 24 csapat volt a korcsoportunkban, és ahol a harmadik helyet szereztük meg. (Bronzmérkőzést nem rendeztek, a harmadik helyen osztoztak az elődöntőt elveszítő csapatok.) Több ország akadémiai csapatai vettek részt a tornán: svéd, finn, dán, litván, amerikai, olasz, magyar klubok is képviseltették magukat. Nagyon elégedettek vagyunk a csapatunkkal, a torna és a mérkőzések abszolút szolgálták a játékosok és a csapat fejlődését, élményekkel lettek gazdagabbak a játékosok, megismertek más futballkultúrákat, illetve játékfelfogásokat, stílusokat. Gratulálok a játékosoknak!

A debreceni fiataloknak városnézésre is jutott ideje a többnapos torna ideje alatt, így volt alkalmuk megcsodálni Velence gyönyörű városát, ami szintén nagy élménnyel szolgált számukra.


Támogatóink