Jól szerepeltek U11-es tehetségeink Horvátországban

A DVSC LA U11-es korosztálya nemzetközi tornán járt Horvátországban. A Milenko Jerkovic emléktornán ifjú játékosaink igen sok tapasztalattal gazdagodhattak.

Eredmények:

DVSC-Nk Slavonac (horvát)1-0 (gól: Mester)

DVSC-Nk Hypo Limac (horvát) 2-1 (Mester, Balogh)

DVSC-Juventus Fc (román) 2-0 (Mester, Kányássy)

DVSC-Gnk Dinamo (horvát) 1-1 (Mester, büntetőkkel: 3-2 (Póti, Balogh, Ungvári)

DVSC-Hajduk Hnk (horvát) 0-2

DVSC-FTC 0-0, büntetőkkel: 1-3 (Kányássy)

DVSC-Ac Deta (román) 2-1 (Bojtor, öngól)

A csapat 7 mérkőzést játszott, melyek 2×10 percesek voltak, a mérleg pedig remek: 4 győzelem 2 döntetlen 1 vereség. Ezzel a csapat a hetedik helyen zárt ezen a nagyszerűen megszervezett tornán. 

Ignáth Sándor edző értékelése szerint nagyon érdekes és tanulságos volt más kultúrájú csapatok ellen játszani, ugyanis ezen a nemzetközi tornán 5 ország képviseletében léptek pályára együttesek. Köztük voltak az idei horvát bajnokság első három helyezettjének utánpótláscsapatai (Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Osijek), amelyek közül kettővel találkoztunk is az egyenes kieséses szakaszban. 

A tréner elmondta, hogy az ellenfelek teljesen más stílusban fociztak, mint amivel eddig találkoztunk, de a gyerekek az eddig tanultakat jól tudták hasznosítani. Sokszor látványos, kreatív és tudatos játékot tudtak játszani a mieink, egyedül a Hajduk Split ellen nem sikerült ez, a tornán ez volt az egyetlen rendes játékidőben elszenvedett vereség. A nagyon rövid mérkőzések miatt is direkt focit játszott minden csapat ellenünk, de a folyamatosan stabil védekezésnek köszönhetően sok gyors átmenetet tudott bemutatni a gárda.

Résztvevők:

Fodor Máté, Szilágyi Zsombor, Molnár Olivér, Habi Filip Ronald , Balogh T. Alex , Nagy Bence , Ungvári Zalán, Czencz Milán, Mester Tamás, Nagy Szilárd, , Bojtor Gábor, Kányássy Gergely, Póti Kristóf, Nagy Gergely, Fodor Máté.

Támogatóink