Hétgólos győzelem és remek játék

U17-eseink itthon nyertek az ETO FC Győr ellen, U19-es és U16-os korosztályaink egyaránt egy góllal maradtak alul a keleti riválisokkal szemben szombaton.

MLSZ Országos U17 “A” Csoport 2. forduló

Délelőtt a DVSC U17 nyitotta a játéknapot debreceni szempontból. Joó Zsolt tanítványai ősszel kettős emberhátrányban 4–0-ra kikaptak Győrött, a tavaszi szezon második fordulójában viszont alaposan visszavágtak akadémistáink, 7–0-ra múlták felül a Rába-partiakat. A végeredmény ismeretében az első gólra viszonylag sokat kellett várni – a 38. percben egy kipattanóra a gólfelelős, Batai Tamás érkezett jó ütemben (1–0). A második félidőre alaposan felszívták magukat a mieink. 36 másodperccel a kezdősípszó után Horváth-Gaudi Attila 18 méterről kapásból bombázta a labdát a hálóba (2–0), majd Karakas István büntetőből növelte háromgólosra a hazai előnyt. Ezután Cibla Flórián percei következtek, aki sorozatban háromszor is bevette a vendégek kapuját (6–0). A pontot az i-re Jaczkó Benedek tette fel a hajrában, a csereként beállt támadó találatával megszületett a 7–0-s végeredmény.

Cibla Flórián harmadik gólja

DVSC–ETO FC Győr 7–0 (1–0)

DVSC: Erdélyi – Vaskó (Harsányi 78.), Kosztyák, Török (Bökönyi 71.), Szabó (Nagy N. 78.), Horváth-Gaudi, Karakas (Mikuljuk 71.), Takács, Horváth Z., Batai (Jaczkó 78.), Cibla,
Vezetőedző: Joó Zsolt
Gólszerzők: Batai (38.), Horváth-Gaudi (46.), Karakas (49. büntetőből), Cibla (52., 64., 86.), Jaczkó 88.

Joó Zsolt: – Mind védekezésben, mind támadásban remekül játszottak a fiúk. Amiket gyakorolunk, azok nagyrészt visszaköszöntek a pályán, persze vannak még hibák, de jó irányba tartunk. A csapat kompakt volt, egy ilyen győzelem önbizalmat adhat a srácoknak. Úgy érzem, amit szerdán az MTK ellen elvett a futball, azt ma visszaadta. Gratulálok mindenkinek!

Jaczkó Benedek gólöröme


MLSZ Országos U19 “B” Csoport 2. forduló

Legidősebb akadémistánk a Nyíregyháza Spartacus együttesét fogadták a pallagi edzőközpontban szombat délután. A vendégek a 7. percben vezetéshez jutottak egy közeli szabadrúgásból. Ezt követően Sándor Csaba csapata birtokolta többet a labdát, és Zahuczky Botond többször is jó tempóban indult meg, nagy helyzetig azonban nem sikerült eljutni az első félidőben. A fordulás után Nagy Roland fejesét bravúrral védte a nyíregyi kapus, hiába voltak ugyanakkor mezőnyfölényben a debreceni fiatalok, egy jobb oldali ellentámadásból megduplázták előnyüket a vendégek. A 71. percben sikerült szépíteni: Székelyhidi Sándor beadását Fábián Bence fejelte be. A folytatásban több lehetőség is adódott támadóink előtt, újabb gól viszont már nem született, 2–1-re nyert a Nyíregyháza.

Zahuczky Botond

DVSC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–2 (0–1)

DVSC: Csernely – Tóth B., Pinte, Nagy R., Székelyhidi (Györgye 82.), Zahuczky, Jánovszki (Pelles 63.), Gomes Schneider (Marozsán a félidőben), Kovács M. E. (Sustyák a félidőben), Fábián, Pinczés
Vezetőedző: Sándor Csaba
Gólszerző: Fábián (71.)

Sándor Csaba: – A középpályán nem voltunk eléggé megjátszhatók, ezért nem tudtunk hatékony támadásokat vezetni a középső támadózónában, és veszélyes helyzeteket kialakítani. Az első gólnál benéztük a szabadrúgást, a másodiknál pedig rossz volt a box-védekezésünk. A fiúk mindent kiadtak magukból, mindent megpróbáltak, többet is volt nálunk a labda, de van még mit javítanunk.MLSZ Országos U16 “B” Csoport 2. forduló

U16-osaink múlt héten győzelemmel kezdték a tavaszi idényt, akkor hazai pályán győzték le a III. Kerület csapatát. Most szombaton Békéscsabára utazott Szabó Balázs által irányított korosztályunk, amely egyik legjobbja, a múlt héten megsérült Szakács Levente nélkül lépett pályára, és kapott ki 1–0-ra. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, csak az első félidőben négy sárga lapot is felmutatott a játékvezető. Gól azonban csak a végjátékban esett, a 80. percben a hazaiak vették be Nagy Szabolcs kapuját.

Békéscsaba 1912 Előre SE–DVSC 1–0 (0–0)

DVSC: Nagy Sz. – Hornyák, Komlósi, Zsolczai (Nagy M. 61.), Kohut (Balogh M. I 74.), Forgó, Varga (Szilágyi D. a félidőben), Sztankó, Butor, Kis H., Balogh M. II
Vezetőedző: Szabó Balázs

Szabó Balázs: – A játékunkat a rengeteg technikai hiba jellemezte, amik meghatározták a támadásainkat és a befejezéseket. Ellenfelünk az első félidőben nem veszélyeztette a kapunkat, míg mi kapussal szemben két alkalommal is gólképtelenek maradtunk. A második félidő első 15 percében nagy nyomás alá helyeztük a Békéscsabát de a lövéseinket könnyen hárították. Az játék végére kiderült, hogy aki gólt tud szerezni, az megnyerheti a mérkőzést, és egy lecsorgó labdát a hazaiak gólra tudtak váltani. Követjük tovább az alapelveinket, és a hibáinkat kijavítjuk.

Támogatóink