Hétvégi mérleg: egy vereség, egy győzelem

Ezen a hétvégén csupán két olyan bajnoki mérkőzést rendeztek, amelyen Akadémiánk érdekelt lehetett. A korosztályos válogatottak és a március 15-ei megemlékezés miatt U14-es és U15-ös csapatunk lépett pályára. Mindkét korosztályban hazai pályán fogadtuk a Puskás Akadémia hasonló korú csapatait.

Szűcs János fiai mindent megtettek a siker érdekében, azonban ez most nem sikerült. Hamar kétgólos előnyre tett szert a PAFC, amit Kis ugyan minimálisra tudta csökkenteni, és a játékunk is néhol igen tetszetős volt, de a kapuig ritkán jutottak el a debreceni gyerekek. A második félidő derekán aztán ismét kétszer villant a PAFC és végül magabiztos győzelmet aratott.

U15-ös csapatunk szintén a Puskás Akadémiával mérkőzött meg, és Garamvölgyi mester tanítványai szemmel láthatóan nagyon készültek az előttük álló feladatra, hiszen még 10 perc sem telt el a mérkőzésből, és máris 2-0 volt ide Varga és Törő góljainak köszönhetően. Ez remek hangulatot kölcsönzött a találkozónak, hiszen a vendégek is összekapták magukat és többször is veszélyeztették a hazai kaput. Vincze góljával már háromgólos volt az előny, ezzel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben talán a megnyugtató előny tudatában már másabb volt a mérkőzés képe, de a PAFC-nak csak a szépítésre futotta ezen a napon, így megérdemelt győzelmet aratott U15-ös gárdánk, amellyel őrzik 3 pontos előnyüket a tabellán.

2024. 03. 14. 13:00 Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont
U14 | DVSC – PAFC 1-4 (1-2)
DVSC:
Téglási – Grega (Szabó Gy., 51.), Bandics (File, 62.), Szálkai, Kis V., Hermann, Sápi (Zékány, 73.), Víg (Dékány, 73.), Bartuska, Sándor K., Schwarcz (Szabó K., 73.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gól: Kis V. (14.)
Szűcs János:Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mivel egy nálunk fizikálisan jóval erősebb csapat ellen játszottunk. Az őszi mérkőzéshez képest sokkal jobban partnerei tudtunk lenni a Puskásnak, 2-1-es állásnál, a második félidőben voltak olyan periódusok, amikor veszélyesebb támadásaink voltak ellenfelünknél. Sajnos, egy labdakihozatalba belehibáztunk, amiből gólt kaptunk, és ez meg is törte a lendületünket. A vereség ellenére sok pozitívumot kaptunk ma is a játékosoktól, ezen az úton haladunk tovább.

2024. 03. 14. 13:00 Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont
U15 | DVSC – PAFC 3-1 (3-0)
DVSC:
Elekes – Barna, Szakál, Vincze T., Törő (Kállai, 64.), Varga Zs. (Kun, 77.), Kiss M., Biró (Szűcs, 64.), Kovács P. (Tóth N., 71.), Serucza (Kelemen, 71.), Albert. Vezetőedző: Garamvölgyi Péter.
Gól: Varga Zs. (6.), Törő (9.), Vincze T. (32.)
Garamvölgyi Péter: – Az első félidőben ismet nagy koncentrációval, akarattal és tudatosan játszott az egész csapat, és a játékunk minősége is kifejezetten magabiztos és hatékony volt, ami eredményességben is megmutatkozott. A második félidőben kissé kapodóvá vált a játékunk, de úgy gondolom, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok az egész csapatnak és a szakmai stábnak!

Támogatóink