Harmadik hely az Albert Tornán

Vasárnap kilencedik alkalommal rendezték meg Budapesten az FTC-MVM Népligeti Sportközpontjában az Albert Flórián Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornát. A 16 csapatot – FTC, DVSC, Nyíregyháza, Sopron, Fehérvár, Pécs, Újpest, Kecskemét, Illés Akadémia, Budapest Honvéd, Győri ETO, ZTE, Dunaszerdahely, Topolya Akademija Krpan & Babic, Rapid Wien – felvonultató eseményen U9-es együttesek vettek részt, melyek 4 csoportba lettek sorolva, majd következhetett az egyenes kieséses szakasz, végül a helyosztók. A Lukács Lénárd és Rácsai Lajos vezette DVSC az alábbi eredményeket érte el:
Csoportmérkőzések
DVSC – Fehérvár FC 3-2
DVSC – TSC LK Topolya 4-1
DVSC – Pécsi MFC 1-1
Negyeddöntő:
DVSC – Zalaegerszegi TE FC 3-1
Elődöntő:
DVSC – Ferencvárosi TC 0-1
3. helyért
DVSC – Újpesti TE 2-1

Végül a bronzérmet szerezte meg csapatunk és a torna legjobb mezőnyjátékosának Dinkó Vincét választották meg.

Lukács Lénárd edző:Nagyon vártuk ezt a tornát, hiszen a nívós hazai ellenfelek mellett nemzetközi csapatokkal is összemérhettük tudásunkat. Ez a torna azért is volt még új a számunkra, mert itt a gyerekek már 6+1-es felállásban játszottak. Jól kezdtük a tornát, hiszen csoportelsőként zártunk, és onnantól meg sem álltunk az elődöntőig, ahol végül alulmaradtunk a hazai csapattal szemben. Így sem jöttünk haza szomorúan, hiszen bronzéremmel zártuk a tornát, és nagy örömünkre, a csapatunkból Dinkó Vince kapta meg a legjobb játékosnak járó díjat. Nagyszerű mérkőzéseket játszottunk, sok tapasztalatot szereztünk. Így tovább! Köszönjük szervezőknek ezt a kifogástalan tornát!

Rácsai Lajos edző: Hatalmas örömünkre tudtunk részt venni a Népligetben megrendezett Albert Flórián Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornán, amit a szokásoknak megfelelően a hazai élvonalba tartozó és a környező országokból érkező igen neves egyesületek U9-es csapatai részére szerveztek meg idén már kilencedik alkalommal. A körülmények gyakorlatilag tökéletesek voltak, a Ferencváros edzőközpontjának a center pályáján játszhattak a gyerekek a kellemes tavaszi melegben hat kiemelkedő iramú mérkőzést. Külön pozitívumként említhetjük, hogy a tornát a korosztályt csak a következő szezontól érintő 6+1-es pályamérettel és játékos létszámmal játszottuk végig, amire már a félév kezdete óta igyekszünk a srácokat felkészíteni, ugyanakkor ez volt az első igazi megmérettetésük ezen szabályok szerint. Kijelenthetjük, hogy az első perctől bátran és szervezetten fociztunk, ami rendszerint gólokban is megmutatkozott a rövidnek tekinthető 16 perces mérkőzéseken. Edző kollégámmal teljes mértékig elégedettek voltunk a gyerekekkel, ez egy olyan tapasztalat volt mindenkinek, amiből lehet építkezni a jövőben. Bár valamennyi akadémista jól teljesített a rendezvényen, mindenképpen ki kell emeljük Dinkó Vincét, akit a torna legjobb játékosának választottak és vehetett át elismerést Albert Flórián lányától, valamint a velünk tartó két 2016-os születésű fiút, Bácsi Milánt és Fúró Bencét is elismerés illeti, akik a „nagyok” között is harcosan és lendületesen játszottak. Köszönjük az egész napos szurkolást és támogatást a szülőknek, akik még a hazai, Ferencváros ellen is méltó módon helyt álltak a lelátón, és kivették részüket az elért szép eredményből. Hajrá, DVSC!

Támogatóink