Győzelemmel felérő döntetlen a bajnokkal

Drámai végjátékban egyenlített U14-es csapatunk a Honvéd ellen.

MLSZ Országos U14 Kiemelt csoport 22. forduló

A hétvégi beszámoló élére kívánkozik U14-eseink nem akármilyen, 3-3-ra végződött összecsapása a korosztályos bajnokságot matematikailag még nem, de gyakorlatilag már megnyerő Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia ellen.

A kispesti együttes eddigi 20 mérkőzésén csak egyszer talált legyőzőre, emellett csupán kétszer kaptak egynél több gólt (kettőt), összesen pedig mindössze 13 alkalommal vették be a kapujukat (a második helyen álló Puskás Akadémia eddig 32 gólt kapott). Ráadásul a fővárosiak az idei szezonban már két alkalommal is győzni tudtak Kolozsi Gergő tanítványai ellen (4-1, 1-0).

Ilyen előzmények után Di Mundo Antonio némi meglepetésre már a negyedik percben előnyhöz juttatta a DVSC-t szombat délután a pallagi edzőközpontban. Az első félidő magas színvonalú és kiegyenlített játékot hozott, a 24. percben egy hazai szemszögből balszerencsés góllal egyenlítettek a vendégek – egy kapu felé tartó lövés irányt változtatott egy debreceni lábon, így a labda végül a hálóban kötött ki. Néhány perccel később azonban Pelles Patrik is lövésre szánta magát, bombája a kispesti kapus fölött átszállva csapodott a léc alá (2-1).

A szünet után átvette az irányítást a Honvéd, nagy nyomás alá helyezve Balogh T. Márk kapuját. A vendég együttes előbb kiegyenlített, majd 10 perccel a vége előtt megfordította a mérkőzést (3-2). Innentől kezdve viszont folyamatossá váltak DVSC-helyzetek, több ziccer is kimaradt, végül a végjátékban csereként beálló Biró Tibor lett a meccs hőse, aki a hosszabbításban megszerezte az egyenlítő gólt, ezzel kiharcolva a 3-3-as döntetlent.

Biró Tibor a lefújás után elmondta, ez a gólja örök emlék marad. U14-es csapatunk kapitánya, Nyikos Botond így értékelte a mérkőzést:

– Az elejétől kezdve nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Szerintem elkerülhető gólokat kaptunk, akár meg is nyerhettük volna a mai meccset.

DVSC-Budapest Honvéd MFA 3-3 (2-1)

DVSC: Balogh T. Márk – Sánta (Biró 77.), Rónai (Bécsi 57.), Bartha, Kovács (Nagy Z. a félidőben), Nyikos, Pelles, Di Mundo, Kiss B., Tóth S., Pál (Krizsán 72.)
Vezetőedző: Kolozsi Gergő
Gólszerzők: Di Mundo (4.), Pelles (28.), Biró (82.)

Kolozsi Gergő: – A hosszú olasz túra után a héten egy kicsit fáradtabban mozogtak a fiúk edzésen. Ahogy Olaszországban, úgy itt is megmutattuk, hogy nagyon sok jó egyéniségünk van. Sok olyan játékos alkotja a csapatunkat, akik egyénileg is hozzá tudnak tenni a csapathoz a pályán és azon kívül is. Nagyon meg vagyok elégedve a srácokkal. A mai meccsen sokszor direktben fociztunk, aminek azért nem örülök. Azt kértem a csapattól a meccs előtt, hogy birtokoljuk többet a labdát, ezt a részt csak periódusokban sikerült megvalósítani. Egy nagyon jó Honvéddal játszottunk 3-3-as döntetlent. Persze nem az eredmény a lényeg, viszont a fiúk ma nagy mentális erőről tettek tanubizonyságot, nem adták fel egy pillanatra sem, ezért le a kalappal előttük. Játékban viszont többet várnék.


MLSZ Országos U19 „B” Csoport 9. forduló

A hétvégi bajnoki mérkőzések sorát pénteken a DVSC U19-es együttese kezdte meg. Akadémistáink Nyíregyházán léptek pályára, ezúttal azonban a szabolcsi csapat nyert 2-0-ra. Az első félidőben két egyéni védelmi hibát kihasználva kétgólos vezetéshez jutottak a hazaiak, a folytatásban pedig hiába dolgoztak ki helyzeteket Sándor Csaba tanítványai, a nyíregyháziak kapusa többször is bravúrral hárított.

Nyíregyháza Spartacus FC-DVSC 2-0 (2-0)

DVSC: Ecsegi – Sustyák (Jaczkó 88.), Gomes, Tóth B., Györgye, Székelyhidi, Simon (Jánovszki a félidőben), Pelles (Marozsán 76.), Kovács M. E., Pinczés, Gyulai
Vezetőedző: Sándor Csaba


Sándor Csaba: – Hátulról próbáltuk felépíteni a játékot, a labdakihozatalainkba azonban kétszer is egyéni hiba csúszott, amelyeket kihasznát az ellenfelünk. A presszingjeink hellyel-közzel jól sikerültek, de a védekezésünkön csapatszinten is javítani kell. Úgy gondolom, hogy a mai meccsben nem volt benne a vereség, meg voltak a helyzeteink, de nem sikerült őket berúgni.


MLSZ Országos U16 „B” Csoport 10. forduló

Megszakadt U16-os csapatunk hatmeccses veretlenségi sorozata, miután Diósgyőrben 1-0-ra alulmaradt Szabó Balázs legénysége. Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat:

– Két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben a hazai csapat dominiált, és a védekező átmenetekből próbáltunk veszélyeztetni sajnos kevesebb sikerrel, ezután belehibáztunk az egyik labdakihozatalba, amit góllal büntettet az ellenfelünk. A második játékrészt jól kezdtük, és sokkal kezdeményezőbbek voltunk támadásban, de kapussal szemben is rossz döntést hoztunk. Olyan érzésem volt, hogy ha reggelig játsszuk a meccset, akkor sem tudunk gólt rúgni. Szép sorozat szakadt meg, de felemeljük a fejünket és készülünk tovább.

DVTK-DVSC 1-0 (1-0)

DVSC: Engedi – Hornyák, Török, Balogh M. (Szilágyi T. 85.), Komlósi, Szilágyi D., Butor (Kohut 64), Juhász, Bernáth (Szakács 64.), Mona (Ludmány 74.), Balogh M II (Szmáhin a félidőben)
Vezetőedző: Szabó Balázs


Támogatóink