Ezüstérmes a DVSC U15

Drámai utolsó forduló után a kiemelt bajnokság második helyén végeztek akadémistáink.

Az U15-ös országos bajnokság 22., utolsó fordulójában még négy csapat is versenyben volt az aranyéremért, amelyet végül – a Fehérvár elleni 6-0-s győzelmével – a Várda Labdarúgó Akadémia szerzett meg. DVSC korosztályos csapata a Vasas otthonában lépett pályára szombaton, ahol egy győzelemmel a tavalyi év után ismét bajnoki címet ünnepelhetett volna. A találkozón a gólnélküli első félidő után a hazaiak szerezték meg a vezetést, és bár Komlósi András révén gyorsan válaszoltak a mieink, a mindent eldöntő gólt nem sikerült megszerezni. Akadémistáink végig küzdöttek, hajtottak, a támadások befejezésébe azonban többször is hiba csúszott.

Gratulálunk a bajnoki ezüstéremhez Garamvölgyi Péternek és tanítványainak, továbbá Kerti Levente asszisztens edzőnek és Gazsi Tamás kapusedzőnek, valamint valamennyi stábtagnak!

Vasas Kubala Akadémia-DVSC 1-1 (0-0)

DVSC: Sávolt – Gergely, Szabó (Perpék 57.), Bodnár (Rácz 57.), Bernáth, Egri (Lovas 72.), Mona, Tóth B., Komlósi, Balogh M., Kis Gy.
Vezetőedző: Garamvölgyi Péter
Gólszerző: Komlósi András (60.)

Garamvölgyi Péter: – Egy sportoló élete arról szól, hogy olyan mérkőzéseket játszik, amelyek igazán nagy téttel bírnak, és ahol elvárások vannak vele szemben – az ember pedig örül annak hogy a tanítványai ilyen meccseken lépnek pályára. Úgy gondolom hogy a játékosok jól dolgozták fel a helyzetet, nem váltak görcsössé, de sajnos a támadójátékunk nem működött ma megfelelően. Az idővel és az eredménnyel is versenyt kellett futnunk, ráadásul egy nagyon jól játszó ellenféllel. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményéhez. A tavalyi és az idei teljesítményüket figyelembe véve a fiúk az akadémiai képzés folyamatában jól haladnak, fejlődnek.

Végeredmény

MLSZ Országos U19 „B” Csoport 13. forduló

U19-eseink szezonbeli legnagyobb gólkülönbségű sikerüket aratták szombaton a Kecskemét elleni 5-0-ra megnyert mérkőzésen. Sándor Csaba csapata már az első percben megszerezte a vezetést Jánovszki László találatával, amelyet további három követett az első félidőben. Fűzfői Márk, Székelyhidi Sándor és Pelles Roland is betaláltak a szünetig. A négy gólt és számos helyzetet hozó első játékrész után továbbra is jó felfogásban játszottak a mieink, a 82. percben pedig Jánovszki belőtte saját maga második, csapata 5. gólját, ezzel beállítva a végeredményt.

DVSC-KTE LA. 5-0 (4-0)

DVSC: Csernely – Tóth B. (Marozsán (76.), Karmacsi (Kovács a félidőben), Nagy R., Székelyhidi, Sustyák, Jánovszki (Forgó 84.), Pelles (Pinczés 62.), Gomes (Kovács M. E. 62.), Füzfői, Györgye
Vezetőedző: Sándor Csaba
Gólszerzők: Jánovszki (2., 82.), Füzfői (19.), Székelyhidi (37. büntetőből), Pelles (38.)

Sándor Csaba: – A meccs képe alapján még több góllal is nyerhettünk volna, mert rengeteg helyzetünk volt. Nagyon szép támadásokat vezettünk és nagyon jól játszottunk – különösen az első félidőben, jó volt a presszingünk és a labdakihozatalaink is. Különösen örülök, hogy sok labdaszerzésünk volt az ellenfél térfelének a közepén, ezekből tudtunk veszélyeztetni.


MLSZ Országos U16 „B” Csoport 13. forduló

U16-os együttesünk Ferérvárott a Főnix-Gold ellen lépett pályára szombat délelőtt, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. A mérkőzést Szabó Balázs vezetőedző így értékelte:

– A mai mérkőzésen a játékosok hozzáállása megfelelő volt, sokat birtokoltuk a labdát, de a támadó harmadban hiányzott a kreativitás. Ellenfelünk teljesen visszahúzodott a saját térfelére és nagyon fegyelmezetten védekezett, teljesen berendezkedett a kontrajátékra. Sajnos ebből kaptuk a gólt, amikor is először tudtak a terfelünkön veszélyeztetni. A második félidőben sem változott a játék képe, de többször a védővonal mögé tudtunk kerülni, így a fordításra is meg volt a lehetőség de csak az egyenlítésre futotta.

Főnix-Gold FC-DVSC 1-1 (1-0)

DVSC: Nagy Sz. – Hornyák, Török, Balogh M., Zsolczai (Mindák 62.), Ludmány (Sztankó 75.), Juhász (Szuháj 79.), Szmáhin, Szilágyi D., Kiss H., Nagy M.
Vezetőedző: Szabó Balázs
Gólszerző: Zsolczai (50.)


MLSZ Országos U14 Kiemelt csoport 26. forduló

U14-eseink az Illés Akadémiát látták vendégül szombaton a pallagi ezdőközpontban, ezúttal a szombathelyi fiatalok bizonyultak jobbnak, akik 2-0-ra nyertek. Mindez azt jelenti, hogy ebben a korosztályban is nagy izgalmakat tartogat az utolsó forduló, hiszen a már bajnok Honvéd mögé még a DVSC, az Illés, a Vasas és a Puskás Akadémia is odaérhet.

DVSC-Illés Akadémia-Haladás 0-2 (0-0)

DVSC: – Csontos, Krizsán (Kóka 62.), Rónai (Kiss M. 62.), Bartha, Nyikos, Kovács T. (Varga Zs. 28.), Tóth S., Asztalos (Bécsi 49.), Di Mundo, Kiss B., Sánta
Vezetőedző: Kolozsi Gergő

Kolozsi Gergő: – Az első félidőben mind a két csapatnak adódnak lehetőségei a gólszerzésre, de nem sikerült betalálni, előre játékban több átütőerőnek kellett volna a csapatban lennie. A második félidőben két pontrúgás után is betalált az ellenfelünk, amelyek elkerülhetőek lettek volna, nem voltunk eléggé koncentráltak, lassan reagáltunk. Voltak olyan periódusok, amikor több is volt ebben a mérkőzésben.


MLSZ Országos U13 Észak-Kelet 25. forduló

A DVSC U13-asai a Salgótarjánt fogadták szombat délben. Növendékeink 15-0-ra győztek, Urbán Roland kilencszer talált be.

DVSC-SBTC 15-0

DVSC: Mészáros – Tóth B., Hermann, Sándor, Sápi, Tóth N., Szücs, Törő, Barna
Cserék: Kun, Kelemen, Urbán, Pardi
Vezetőedző: Fikker Ferenc
Gólszerzők: Törő (4.), Tóth N. (10., 31., 39., 72.), Urbán (35., 36., 49., 51., 58., 60., 67., 70., 77.)


MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 25. forduló

Madar Csaba tanítványai szintén az SBTC-vel játszottak hazai pályán, U12-eseink több mint kétszer annyi alkalommal találtak be, mint a nagyobbak. A 32 szerzett gólt – amelyből Bartuska Bernát tízet vállalt – akár a kézilabdás lányok is megirigyelhetik.

DVSC-SBTC 32-1

DVSC: Téglási – Császár, Szálkai, Szabó K., Kovács Zs., Zékány, Molnár, File, Bartuska
Cserék: Grega, Illés, Tóth M.
Vezetőedző: Madar Csaba
Gólszerzők: Bartuska (3., 8., 13., 19., 45., 60., 64., 66., 75., 77.), Molnár (11.,17., 31., 40.), File (15., 58., 65., 67., 70.), Császár (20., 33., 38., 62., 73.), Szabó K. (23., 28.), Grega (34., 39., 44., 57.), Illés (53., 55.)


Támogatóink