Élre állt a DVSC U15

Szombaton öt korosztályunk lépett pályára bajnoki mérkőzésen, U15-ös csapatunk egy fordulóval a vége előtt első helyen áll a kiemelt bajnokságban.

MLSZ Országos U17 „A” Csoport 11. forduló

U17-es csapatunk a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára szombat délben. Akadémistáink háromgólos hátrányból Bökönyi Martin duplájával még visssza tudtak jönni a mérkőzésbe, de a hajrában újra betalált a Kispest, ezzel 4-2-re megnyerte a találkozót.

Budapest Honvéd-MFA–DVSC 4-2 (3-1)

DVSC: Erdélyi – Vaskó, Kosztyák, Takács (Horváth-Gaudi 73.), Karakas (Szakács 61.), Harsányi, Bökönyi (Jaczkó 88.), Doktor, Szabó M., Cibla, Batai (Tóth S. 88.)
Vezetőedző: Joó Zsolt
Gólszerző: Bökönyi (43., 53.)

Joó Zsolt: – Egy jó erőkből álló Honvéddal találkoztunk. Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, tudtunk dominálni és lehetőségeink is voltak. Sajnos volt egy tízperces rövidzárlatunk, amit a Honvéd könyörtelenül kihasznált és szerzett három gólt. A srácok ezútán felálltak, a második félidőben sikerült egy gólra zárkóznunk, jó játékminőséget képviseltünk – amihez gratulálok a fiúknak -, több helyzetünk adódott a gólszerzésre. Ezekkel nem tudtunk élni, és ahogy lenni szokott a végén az ellenfél megkontrázott minket. A Honvéd jobban sáfárkodott a helyzeteivel, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.


MLSZ Országos U16 „B” Csoport 12. forduló

Szombat délelőtt a B csoport első és második helyezettje találkozott Pallagon. Szabó Balázs csapata az ugyancsak 27 pontos Győrt fogadta, s győzte le 3-1-re. Az első félidőben a mieink akarata érvényesült, Juhász István révén már a 6. percben megszerezték a vezetést a debreceni fiatalok, majd Szilágyi Dávid találatával már 2-0 volt ide. Az előnyt Komlósi András növelte háromgólosra egy gyönyörű átlövésből a 38. percben. A második félidőben több hiba is becsúszott a mieink játékába, de a győriek csak a szépítésig jutottak. Büntetőből akár a negyedik gólt is megszerezhették volna akadémistáink, végül maradt a 3-1.

DVSC-ETO FC Győr 3-1 (3-0)

DVSC: Engedi – Balogh M., Szmáhin (Kiss H. 62.), Török, Komlósi, Balogh M. II (Ludmány 85.), Zsolczai (Forgó 62.), Szilágyi, Butor (Nagy M. 73.), Juhász, Hornyák
Vezetőedző: Szabó Balázs
Gólszerzők: Juhász (6.), Szilágyi (13.), Komlósi (38.)
Piros lap: Forgó (90.)

Szabó Balázs: – Nagyon örülök, hogy a B csoport rangadóin a Győ4-1-rert oda-vissza le tudtuk győzni, viszont voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor nem tetszett a játék. Sok ki nem kényszerített hibánk volt, amikből az ellenfél jöhetett. Nagyon direkt volt a játékunk, többször kellett volna járatni a labdát, de ehhez nem voltak meg az üres területbe mozgásaink. A hozzáállásunkra viszont nem lehetett panasz, nagyon nagy akarattal jászottak a srácok, van még előttünk munka, de gratulálok a csapatnak, mert mindent megtettek, hogy győztesen hagyják el a pályát.


MLSZ Országos U15 Kiemelt csoport 21. forduló

A DVSC 2007-es korosztálya nagy lépést tett az újabb magyar bajnoki cím felé, miután 4-1-re legyőzte a Diósgyőrt. Hektikus meccsen múlták felül ellenfelüket Bodnár Balázsék. Az első félidőben Bernáth Bence és Perpék Szabolcs góljaival, valamint jó csapatjátékkal eredményben és játékminőségben is mieinknél volt az előny. A fordulás után azonban inkább a vendégek támadtak, nagy nyomást helyezve Sávolt Ákos kapujára, a 65. percben szépítettek is a vendégek. Ezt követően azonban magukra találtak Garamvölgyi Péter tanítványai, és három perc alatt kétszer is zörrent a diósgyőri háló, előbb Szabó Milán, majd Bodnár Balázs vette be a kaput, beállítva a 4-1-es végeredményt. Ezzel a győzelemmel (és a Ferencváros győri döntetlenével) a tabella élére áltak akadémistáink egyetlen fordulóval a bajnokság vége előtt.

DVSC-DVTK 4-1 (2-0)

DVSC: Sávolt – Gergely, Kis Gy. (Kiss Z. 77.), Szabó (Kristól 74.), Bodnár, Bernáth (Gajdán 74.), Egri, Mona, Tóth B., Perpék (Lénárt 77.), Rácz (Lovas 65.)
Vezetőedző: Garamvölgyi Péter
Gólszerzők: Bernáth (10.), Perpék (40.), Szabó (69.), Bodnár (71.)

Garamvölgyi Péter: – Ezt a győzelmet igazi csapatként szereztük meg. Mindenki hajtott azért, hogy elérjük a kitűzött célunkat. Akadtak azért olyan dolgok, amiket javítani kell, esetleg nagyobb kezdeményezéssel, kockázatvállalással kell végrehajtani. Csapatként tudtunk funkcionálni, megvoltak a csapatrészek közötti együttműködések. Ezeket jól oldották meg a játékosok védekezésben, és az azokból való átmenetekkel pedig jól sáfárkodtunk, és tudtunk gólt, gólokat elérni. A játékosok egész évben, így most is bizonyították, hogy nem esnek össze egy bekapott gól, vagy egy-egy hiba után.


MLSZ Országos U14 Kiemelt csoport 25. forduló

Hiába játszott jól U14-es csapatunk Kisvárdán, nem tudott gólt lőni a hazaiaknak, akik viszont egyszer eredményesek voltak, így 1-0-ra megynerték a mérkőzést. Kolozsi Gergő vezetőedző így értékelt:

– Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk, de gólt nem sikerült szereznünk. Ezt követően úgy gondolom, nem volt benne a játékban a kisvárdai gól, mégis betaláltak. A második félidőben is kezdeményezően léptünk föl, több nagy gólhelyzetünk volt, gólt azonban ezekből sem tudtunk rúgni. A fiúk előtt ugyanakkor le a kalappal, sok jó egyéni teljesítmény volt, úgyhogy összességében meg voltam elégedve a csapattal.

Várda Labdarúgó Akadémia-DVSC 1-0 (1-0)

DVSC: Csontos – Kiss M. (Nyikos a félidőben), Krizsán (Varga 55.), Bartha, Kovács (Bécsi 55.), Kiss B., Asztalos, Di Mundo (Rónai a félidőben), Sántha, Tóth S., Pál
Vezetőedző: Kolozsi Gergő


MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 24. forduló

Madar Csaba tanítványai az Egerrel mérkőztek meg szombat délután. A szezonban eddig két alkalommal találkoztak egymással a csapatok, mindkétszer debreceni siker született. Ezúttal viszont az egriek kezdték jobban a találkozót, a 25. percben 2-0-ra vezettek a hazaiak. File Gábor góljával szépítettek a mieink, de egyenlíteni nem sikerült, végül 3-1-re nyert az Eger.

Eger SE-DVSC 3-1

DVSC: Rizán – Grega, Illés, Szálkai, Kis V., Mezősi, Zékány, File, Tóth M.
Cserék: Schwarcz, Császár, Szabó, Kovács, Molnár, Mészáros, Bartuska
Vezetőedző: Madar Csaba
Gólszerző: File (45.)

U13-as csapatunk végül május 18-án játszik az Egerrel.


Támogatóink