A hétvégén játszották: DVSC-Manchester United

A Király Sportlétesítmény 20 éves fennállásának évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi U11-es tornán (Király Cup) szerepeltünk. Az eseményen Marco Rossi, a magyar felnőtt-válogatott szövetségi kapitánya is megjelent a gyerekek legnagyobb örömére.

A tornán a hazai mezőny legjobb csapatai mellett (FTC, Újpest MTK, Vidi, Győr, ZTE), külföldi top klubok is részt vettek (Manchester United, Benfica, Parma, Dinamo Zágráb).
Szombaton a csoportmérkőzéseket rendezték, ahol a D csoportban a teljesen más szintet képviselő Dinamo Zágráb mögött a második helyen jutottunk tovább, megelezőve például a Klagenfurt csapatát. Vasárnap a Silver ágon a B csoportban folytattuk (UTE, Vidi, Partium Akadémia, Manchester United), ahol csak a Vidi szerzett tőlünk több pontot, így összesített eredményben a 7. helyen végeztünk a 20 csapatos tornán. Utolsó mérkőzésünket a Manchester United ellen játszottuk, ahol a gyerekek ragyogóan futballoztak, és 2-0-ra legyőztük az angol top klubot, ezzel megelőzve őket a tabellán. Ez hatalmas élmény volt a gyerekeknek, a szakmai stábnak és a szülőknek egyaránt.
Maximálisan elégedettek vagyunk a gyerekekkel, remek teljesítményt nyújtottak. A két napon lejátszott nyolc mérkőzés közül egyetlen egy miatt van hiányérzetem hiányérzetem, a Vidi elleni meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de összességében egy nagyon színvonalas tornán sikerült jó eredményt elérni. Akik előttünk végeztek (Dinamó Zágráb, Benfica, MTK, DAC, Parma), azok teljesen más szintet képviseltek. Rengeteg ilyen tornára, ilyen mérkőzésre lenne szükség, nagyon jól szolgálják a gyerekek fejlődését. Büszkék vagyunk a gyerekekre. Köszönöm a segítséget kollégáimnak, Buka Bencének és Fülöp Gergőnek.

Fotók: Király SE

Támogatóink