Barca Cup: pontveszteség nélküli tornagyőzelem

Rangos tornán szerepelt a DVSC LA az elmúlt hétvégén, amelyen a 2013-as korosztály két sikert is elkönyvelhetett.

Fotó: Ványi Ákos / Barca Academy Hungary

Második ízben került megrendezésre Budapesten, a THSE Sporttelepen a Barca Academy Hungary Cup elnevezésű torna, amelyen Akadémiánk a 2012-es és 2013-as korosztályú csapatával jelent meg. Verőfényes napsütésben kezdődött meg augusztus 27-én, szombaton a rendezvény, amelyen a külföldi csapatok száma jelentősen növekedett a tavalyihoz képest – köztük az FC Barcelona 2011-es akadémiai együttesével, valamint a Hellas Veronával.
A jó idő végig elkísérte a tornát, amelynek megnyitóján részt vett Pau Casassa, az FC Barcelona akadémiáinak regionális technikai és módszertani igazgatója, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, valamint Dr. Kovács Barnabás, Magyarország volt barcelonai főkonzulja. A szervezők részéről Farkas Balázs vezérigazgató és Martí Nadal Velasco szakmai igazgató köszöntötte a résztvevőket.

A csoportküzdelmek során az Opre Gergely vezette U11-es gárdánk 5-1-es fölényes győzelmet aratott az Újbuda FC együttese fölött, de a következő két akadályt nem tudták sikerrel venni (-Vasas KA 0-2, -Barca Academy 2-3), ami azt jelentette, hogy a 3. helyen végeztek a csoportban, így számukra véget értek a küzdelmek.

Azonban nem maradtunk siker nélkül, hiszen Ignáth Sándor U10-es csapata remek napot kifogva, szinte átgázolt ellenfelein. A csoportjukat magabiztosan nyerték (-Barca Academy 3-1, -UTE 2-1, -FC Kosice 4-0), majd a másnapi elődöntő szintén északi szomszédunk ellen volt. Ezen a napon a kassaiak ugyan jobb játékkal rukkoltak elő, de így is mondhatni sima debreceni győzelem jelentette a döntőbe jutást (-FC Kosice 2-0), ahova a másik csoport nagymenője, a DVTK szintén ellentmondást nem tűrően érkezett. A veretlenek küzdelméből végül a mieink kerültek ki jobban: megálljt parancsolt a borsodiaknak a Nagy Zétény vezette DVSC, és még ha egyetlen góllal is, de teljesen megérdemelten nyerték meg korosztályuk küzdelmeit.

A DVSC 2013-as csapata: Mester Dániel, Kulcsár Bálint, Korbély Olivér, Györfi Noel, Derecskei Olivér, Szemán Kornél, Török Zsombor, Sörlei Regő, Orosz Ádám, Nagy Zétény, Magyar Sándor, Csalánosi Zsombor, Vass Ferenc

Vezetőedző: Ignáth Sándor

Mérkőzések

Szombat:

11:40 DVSC – Fc Kosice 4:0 (Gól: Csalánosi, Orosz, Kulcsár, Györfi)

13:30 DVSC – UTE 2:1 (Gól: Orosz, Vass)

15:30 DVSC – Barca Academy 3:1 (Gól: Kulcsár, Sörlei, Györfi)

Vasárnap:

Elődöntő: 14:00 DVSC – Fc Kosice 2:0 (Gól: Sörlei, Kulcsár)

Döntő: 15:00 DVSC – DVTK 1:0 (Gól: Orosz)

A korosztály legjobb játékosának is a DVSC ifjú tehetségét, Nagy Zétényt választották, amely így még értékesebbé tette a csapat sikerét.

Ignáth Sándor: – Egy hónapja vettük át a gyerekeket, a torna előtt csak egy edzőmeccsen láthattuk őket éles szituációban. Tavaly még 4+1-ben játszottak, most 6+1-ben, de nem jelentett hátrányt az átállás. Egy nagyon jó mentalitású csapatunk van, a korábbi edzők jó munkát végeztek a gyerekekkel, majdnem mindent teljesítettek, amit kértünk tőlük, jól használták a területet, jól tudtak alkalmazkodni a nagyobb pályához is. Ez emelt minket a többi csapat fölé. Kiemelném, hogy mindössze két gólt kaptunk, és egyiket sem akcióból, ami első sorban a kapusok és a védelem érdeme. Illetve, volt, aki nem a megszokott posztján játszott, de maximálisan helyt állt az új szerepkörében is. Szintén pozitívum, hogy Nagy Zétény személyében a mi csapatunkból került ki a korosztály legjobb játékosa.

Fotó: Ványi Ákos / Barca Academy Hungary

Támogatóink